Sajtóanyagok rólam

Érdekességek, melyeket nem gondoltál volna rólam

sajtóanyagaim

Valljuk be, az ember nem szívesen hagy olyan személynél jelentősebb összeget, ha nem tudni, ki és mi áll mögötte. Sajtóanyagaimmal és két érdekességgel  remélem, sikerül eloszlatni maradék kételyedet velem kapcsolatban. Rendelkezésedre bocsátok valamennyi sajtóanyagot rólam. Célom nem más, mint a Hitelesség.

Sajtóanyagok rólam

A REVIZOR – Kritikai Portál kritikákat közöl és jelentet meg minden művészeti-kulturális területről. „személyeskedésektől mentes szakmai bírálatokat közlünk” – mint írják.  Tekintsd meg, mit írtak rólam a kritikusok!

Közreműködtem a MÜPÁ-ban rendezett Budapesti Vonósok Kamarazenekar Hangversenyén. 

Kamaraestet adtunk az Operaház Kamarazenekarának tagjaival.

Megtiszteltetés volt számomra, hogy Doktori Disszertációm tartalmát – mely Bartók Bélához kötődik – teljes egészében publikálta a Folyóirat. Előzetes jóváhagyásomat kérve természetesen hozzájárultam Bartók Béla halálának 75. évfordulójára emlékezvén.

Az Óbudai Társaskörben előadott Kamaraestről így ír a Fidelio: „A Liszt Ferenc Zeneakadémián nemrég diplomázott és tanulmányait többek között Salzburgban tökéletesített Ludmány János és unokatestvére Ludmány Sebestyén merész műsor összeállítással mutatkoznak be a Társaskör közönsége előtt. Programjukon többek között Richard Strauss és Brahms dalait hallhatjuk egy kicsit másképp, mint ahogy eddig megismertük őket.” (forrás: Fidelio)

Felléptem a TérZene Program keretében több helyen is, ám nyilvános sajtóanyagot a szekszárdi előadásról tudok mutatni.

A párizsi Fondation de la Maison du Mexique szervezésében egy szólóestet adtam Párizsban.

A Bartók Béla online Szakirodalmi Gyűjteményében is meg lehet találni Doktori Disszertációm teljes anyagát. Olyan könyveket, tanulmányokat ajánlanak ezen a portálon, melyek Bartók Béla munkásságának tanulmányozásához jelentősen hozzájárulnak.

Az anno még Chameleon Big Band néven megalakuló együttes tagjaként a billentyűk mögött zongorázhattam.

Zongora Matinék című önálló műsoromat adtam elő a nagyérdeműnek.

Málaga-ban megrendezésre került egy szólóest, amelyen felléptem. 

Doktori Zárókoncertemet hirdették meg a közönség számára. Nagyon jól esett, hogy teltházas lett az előadásom a Zeneakadámián tett utolsó nagy megmérettetésem.

Sikeres, Summa Cum Laudéval minősítésű doktori fokozatom átvétele a budapesti Zeneakadémián.

Doktori Zárókoncertem egyik próbakoncertjét adtam elő Fonyódon, melyet a Fonyód TV is közvetített. 

Rólam mondták

A Liszt Ferenc Zeneakadémián nemrég diplomázott és tanulmányait többek között Salzburgban tökéletesített Ludmány János és unokatestvére Ludmány Sebestyén merész műsor összeállítással mutatkoznak be a Társaskör közönsége előtt. Programjukon többek között Richard Strauss és Brahms dalait hallhatjuk egy kicsit másképp, mint ahogy eddig megismertük őket.

Rólam mondták

Ludmány János gyakorlatilag mindenki mást és minden más darabot félresöpörve egyenesen Bartókot ültette mellénk a Gyermekeknek interpretációjával. Az addig kissé háttérbe szorított csontlapocskák valósággal kivirágottak a keze alatt, a dalokat egyszerre vette birtokba és engedte el őket, s mindeközben átléptette közönségét a csodálatos bartóki dimenzióba.

Fogadjunk, hogy ezeket nem gondoltad volna rólam!?

"Dracula" kézdublőre és magántanára voltam

A 2013-as Dracula sorozatot ne hagyd ki! Ugyanis a főszereplőt játszó Jonathan Rhys Meyers (August Rush, Match Point, Nagy Sándor - a hódító) egyik epizódban zongorázik. Zongorázik? Bocsánat, én zongorázok, szó szerint én voltam az ő jobbkeze, de zongoratanára is! Nem vicc, az akkori munkahelyemen esténként tőlem vett zongoraleckéket. Azóta is mosolyt csal az arcomra, ha erre gondolok, és bevallom, némi büszkeséggel tölt el. 🙂

Ott éltem, ahol a híres Muzsika hangját forgatták

Mivel két esztendőig a salzburgi Universität Mozarteum-ban tanultam, így annak kollégiumában, a Frohnburg Kastélyban éltem ez idő alatt. Mindig komoly turisztikai forgalma van, mivel itt forgatták Julie Andrews főszereplésével az 5 Oscar díjas Muzsika hangja c. filmet.