Biográfia

Örülök, hogy itt vagy! Azt jelenti, több információt szeretnél tudni rólam. Itt sok mindent megtudhatsz, mely segít megismerni a szakmai életutamat

Rólam - szakmai szemle

1986-ban születtem Pécsett. Zeneiskolai tanulmányaimat nyolcévesen kezdtem a budapesti Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolában. Zongoratanárommal való kapcsolatunk meghatározó lett, az ő kezdeményezésére kezdtem zeneszerzést is tanulni, elsősorban a zene elméletének mélyebb megismerése miatt, melyet később, középiskolai éveim alatt is folytattam. Szakközépiskolai tanulmányaimat a Weinerben folytattam három tanszakon: zongora, zeneszerzés és szolfézs-zeneelmélet. Bár az iskolában elsősorban klasszikus zenét tanultam, ezekben az években ragadott magával a jazz műfaj, ezért elkezdtem improvizációt is tanulni, valamint lehetőségem adódott jazz zenekari gyakorlatra is szert tenni. 
Az érettségi letétele után, 2005-ben felvételt nyertem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora szakára két kiváló művész-tanárhoz. Egyetemi éveim közben nem telt el nyári szünet úgy, hogy ne vettem volna részt valamilyen hazai vagy nemzetközi zongora és kamarazenei fesztiválon/mesterkurzuson. Ilyenek többek közt a Nemzetközi Auer Akadémia, a Siófoki Nemzetközi Orgona-Zongora és Csembaló Mesterkurzus, az ISA Internationale Sommer Akademie, a Collegium Musicum Schloss Pommersfelden, a Piano Master Course, és a Les Pianos Folies Du Touquet-Paris-Plage. Ezeken az alkalmakon nemzetközileg is elismert zenepedagógusoktól tanulhattam, amelyek életre szóló élményt nyújtottak. 
Zeneakadémiai éveim alatt két évet töltöttem a salzburgi Universität Mozarteumban, ahol alkalmam nyílt a legnagyobb művészeket hallgatni és tanulni tőlük, valamint nemzetközi kapcsolatokat, barátságokat kiépíteni. Hazatérésem után, 2011-ben szereztem meg a diplomámat és egyben elkezdtem tanárként és zongorakísérőként működni.  2013-ban felvételt nyertem a Zeneakadémia doktori iskolájába, ahol disszertációmban Bartók Béla Gyermekeknek című művének ujjrendbeli sajátosságaival foglalkoztam a mű két kiadásának tükrében, mely publikálásra is került a Parlando online zenepedagógiai folyóiratban a 62. évfolyam 2020/3 számában. Doktori fokozatomat 2020-ban Summa Cum Laude minősítéssel szereztem meg. Koncerteztem Magyarországon, Romániában, Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban, Olaszországban és Szerbiában.

Rólam mondták

Ludmány János gyakorlatilag mindenki mást és minden más darabot félresöpörve egyenesen Bartókot ültette mellénk a Gyermekeknek interpretációjával. Az addig kissé háttérbe szorított csontlapocskák valósággal kivirágzottak a keze alatt, a dalokat egyszerre vette birtokba és engedte el őket, s mindeközben átléptette közönségét a csodálatos bartóki dimenzióba.

A Liszt Ferenc Zeneakadémián nemrég diplomázott és tanulmányait többek között Salzburgban tökéletesített Ludmány János és unokatestvére Ludmány Sebestyén merész műsor összeállítással mutatkoznak be a Társaskör közönsége előtt. Programjukon többek között Richard Strauss és Brahms dalait hallhatjuk egy kicsit másképp, mint ahogy eddig megismertük őket.

Munkásságom képekben