Otthonról tanulható, személyre szabott Online Zongoraoktatás

Minden, amit tudnod kell az online zongoraoktatásról

Üdvözöllek! Dr. Ludmány János vagyok, zongorista és zongoratanár. Itt az idő, hogy átadjak neked valamit immáron online is abból a zongoratudásból, amit hosszú évek alatt megszereztem!

Ki vagyok, mit értem el, mi a célom? 

28 éve gyakorlom, 12 éve tanítom a zongorázást.  A legrangosabb hazai zenei egyetemen, a Liszt Ferenc Zeneakadémián tanultam, közben két évig a világ egyik legismertebb nemzetközi zenei egyetemén, a salzburgi Universität Mozarteumban mélyítettem a tudásom. Ezek után zongoraművész- tanári diplomát, majd doktori fokozatot szereztem a Zeneakadémián. 

Sok növendéket állítottam zenei pályára. Európa számos országában volt szerencsém fellépni. (Bővebben a Portfolio menüben olvashatsz rólam) Miért tartom fontosnak megosztani mindezt?

Azért, hogy lásd, a hitelességre törekszem. Arra, hogy azt bizonyítsam, valódi tudást kapsz, ha bizalmat szavazol nekem. De mi az, ami miatt hiszek online zongoratanulási szolgáltatásomban? Olvass tovább, igyekszem a legtöbb kérdésedre választ adni!

Ismerd meg a 21. század egyik új zeneoktatási területét, a személyre szabott Online Zongoraoktatást!

Igaz rád akár csak egy is az alábbiak közül? 

 • Gondolkoztál már azon, hogy zongoratanulást az alapoktól elkezd, vagy akár felelevenítenéd a tudásod, hogy hosszútávon, önállóan is tudd alkalmazni 
 • Nincs lehetőséged személyesen elérni egy  hasonló zongora szolgáltatást, és ujjongsz, hogy online is elérhető már hazánkban is 
 • Szívesebben választod az online oktatást, mert aranyat ér az utazás megspórolása 
 • Esetleg a gyerekek/munka mellől nehezen szabadulnál el? Vagy egyszerűen biztonságot adó környezetedben oldott, proaktív és koncentrált maradsz
 • A hozzád legközelebb álló műfajban szeretted volna mindig is elsajátítani a zongoratanulást, de eddig ilyenről nem is hallottál
 • Félsz a járványoktól, és emiatt valós problémát látsz abban, hogy személyesen, illetve ne a saját zongorádon tanulj zongorázni 
 • Álmod, hogy el tudj játszani gyermekednek, szerettednek – önállóan – számotokra fontos dalokat, darabokat
 • Borsódzik a hátad a vizsgáktól, és netán eddig ez tartott vissza magától a zongoratanulástól
 • Külföldön élő magyar vagy, és örülsz, hogy végre lehetőséged van magyar szakembertől órákat venni
 • Szeretnéd tudni a „titkokat”, melyekről még nem hallottál, illetve kíváncsi vagy, milyen praktikákon múlik a helyes zongorázás
 • Hiába kerested, szinte nem találtál Magyarországon hasonló online zongoraoktatási szolgáltatást
 • Otthonról szeretnél zongorázni tanulni, de szükséged van egy szakemberre, aki melletted áll és vezet
 • Vagy csak egyszerűen inkább vennél biztos tudású tanártól órákat online, mint személyesen olyantól, akivel el sem tudod képzelni a közös munkát

Így segítek neked! 

Tanítási módszerem

✔️  Kiterjesztem gyakorlat – és eredményorientált, 100%-ban otthonról is tanulható szolgáltatásomat, mostantól online formában is!

✔️ Ne izgulj! Kezdhetsz a nulláról, de ha van előképzettséged és igényled, segítek a legnehezebb darabokban is! A tudásomat a te szolgálatodba állítom, bármely szinten is légy!

✔️ Legelőször átbeszéljük a célodat. Ez nagyon fontos lépés. Ezután azt is, milyen műfajban szeretnél eljutni oda 😉 (Természetesen ez nem kötelező)

✔️ Csak a lényeget fogod megtanulni, amire tényleg szükséged van, hogy a legjobbat hozd ki magadból!

✔️  Nálam nincs fölösleges, hasznavehetetlen információ! Nem foglak a zeneelmélettel vagy a szolfézzsal órákon keresztül terhelni.  Miért tanuld meg pl. a gregorián alapjait, ha ma már szinte senki nem használja? Csak azt tanítom neked, ami valóban – képességeidhez, elszántságodhoz mérten – eredményt fog hozni!

✔️  Te dönthetsz, hány perces/órás  zongoraórákat veszel! Azonban tudnod kell, fontos a rendszeresség! Lehetőleg heti szinten, (akár kétszer is) ami habár nem kötelező, de ez az irányvonal. Amennyiben 30 percnél nem több a befogadóképességed, úgy hetente akár 2×30 perces órák kiválóak lehetnek számodra! 

✔️  Ha azok közé tartozol, aki többet szeretne kihozni magából, választhatsz 45-60 perces óráim közül! Sőt, aki megérezte a siker és a zongorázás ízét, vagy hetente egyszer tud hosszabb időt velem tölteni, annak 90 perces órákat is biztosítok! 

✔️  Kifejlesztettem saját, innovatív módszeremet: lehetőséget biztosítok mindenkinek, hogy a kedvenc műfajában, saját stílusában, személyre szabottan működjön a zongoratanulás. Ennek része, hogy magam írom neked a kottákat egy kottaíró szoftveren! Ezzel dupla időt és pénzt spórolok neked, mert az utazáson kívül a kották beszerzésével sem kell bajlódj!

✔️  Módszerem és célom nem az idomítás, hanem az, hogy önállóan és magabiztosan tudd hasznosítani a zongora tudást.  Ezért könnyen alkalmazható technikákat, információkat fogsz kapni tőlem, amiket rögtön tudsz használni, hogy már a képzés alatt eredményt tudj elérni ezen a területen

Technikai információk az online zongoraoktatásról

✔️   Megbeszéljük a technikai részt. Az első óra előtti 30 perces, ingyenes konzultáción kiválasztjuk a legoptimálisabb kamerabeállásokat, kipróbáljuk a hangot és az internetkapcsolat minőségét

✔️  Mire lesz szükséged?

 1.  Egy hangszerre. Minimum 5 oktávos hangszered legyen. Ez lehet digitális, vagy akusztikus  zongora, pianino. 
 2. Mobilt felejtsd el! Legyen minimum egy tableted, de inkább laptopod, sőt, az asztali számítógép sem hátrány
 3. Legyen erős, stabil internet kapcsolatod
 4. Előny a külsős webkamera, és ha van külön egy mikrofonod

✔️ Általában Zoomot, Skypeot, Messengert preferálok, olyan alkalmazást, mely képes a képernyő- és fájlmegosztásra. Az én ujjaimat és a billentyűket felülnézetből fogod látni, közben engem is, egy másik kamerából.

✔️   Az személyre szabott anyagokat tőlem megkapod: kottaformában, valamint gyakorló feladatokként

✔️   Fontos! A zongoraórák nem mondhatóak le, vagyis nem maradhatnak el! Bármelyikünknek közbejöhet valami váratlan, ez természetes. Ám minden esetben pótolnunk kell az elmaradt órát egy másik időpontban!

Mennyibe kerül a személyre szabott Online Zongoraoktatás?

Ezt a képzést nehéz beárazni. Többek között azért, mert hazánkban nem ismerek senkit, aki így kidolgozta volna az online zongoraoktatást, mint szolgáltatást. Másrészt ha akadna is ilyen, általában nem tudni pontosan az ellenértékét. Tehát ehhez viszonyítani én sem tudok. Azt viszont elárulom, milyen szempontok szerint áraztam be a kínálatot:

 • zongoraóráim rendhagyó órák, és nem tankönyvi anyagból, hanem személyre szabott anyagból tanulsz, 
 • gyakorlati, azonnal alkalmazható tudást kapsz, és ehhez feladatokat – tőlem. Mindezt – a kottákat is beleértve – én állítom össze egyénre szabva, óráról órára
 • Nyugat-Európában, ill. az USÁ-ban egy hozzám hasonlóan magasan képzett zongoratanár óránként 20-60.000 Ft-ért tanít, ám én e téren is  igyekszem a hazai realitás talaján mozogni, ugyanakkor kielégíteni a minőségre törekvő réteget.
 • Összeállítottam egyedi kedvezményeimet, mert célom az, hogy a pénz ne legyen akadály álmaid elérésében:
 • extra 10%-ot biztosítok a diákoknak, kismamáknak és várandós anyukáknak minden óra árából.

Fizetés minden esetben banki átutalással, előre történik. Lehetőséged van 10 alkalmas „bérletre”, ez esetben egy összegben is utalhatod az alkalmakat.

Az árak 0%-os ÁFÁ-t tartalmaznak. Számlát minden esetben kiállítok minden ügyfelem részére! 

RÓLAM MONDTÁK

VÉLEMÉNYEK RÓLAM

Juhászné B. Viktória
Juhászné B. Viktória
Kővágóörs
Tovább olvasom
"Család és munka mellett szerettem volna zongorát tanulni, így nagyon jó ötletnek tűnt az online oktatás. Legfőbb motivációm a családom, ahol mindenki zenél rajtam kívül, ezért Janóval régi vágyam vált valóra. A zenetanulásnak ez a módja szerintem nagyon praktikus, gyakorlatilag bármi megoldható, ha a technikai feltételek adottak. Ráadásul az időbeosztásom is sokkal rugalmasabb lehet így. Akár egy vacsora főzés után, akár egy szabadnapomon be tudunk iktatni egy zongoraórát, a többi pedig már csak rajtam múlik. Janó jól érthetően és személyre szabottan magyarázza el a zeneelméletet ( és csak annyit amennyi feltétlenül szükséges😊), a gyakorlatban is a saját tempóm szerint haladunk. Odafigyel a zenei ízlésemre és igényeimre, a legnagyobb bénázásom közepette is végtelenül türelmes. Csak ajánlani tudom minden hozzám hasonlónak vagy már haladó zongorázóknak a zenetanulás ezen formáját és Ludmány Janó tanár urat🤗!"
K. Levente
K. Levente
33, Győr
Tovább olvasom
"A munkám miatt (szakács) nem engedhetem meg magamnak, hogy időköltséggel járó utazásokat vállaljak be hetente többször. Ám a műszak előtt vagy után a zongorázásba tudok menekülni, mely Jánossal kifejezetten jól esik, és nekem kapóra jön, hogy ez teljesen működik online! Barátságos és figyelmes mindig, pedig olykor nehezemre esik a figyelem."
H. Anna
H. Anna
19, Sümeg
Tovább olvasom
"Nagyon nagy szerencsém volt, hogy hat évvel ezelőtt átkerültem Janó csoportjába. Már az első órán közvetlen és kedves volt így minden órára nagy mosollyal mentem. Örültem, hogy mindig figyelembe vette, hogy én milyen darabokat szeretnék játszani. Sajnos nem voltam mindig szorgalmas, de Janó ezt nagyon jól tudta kezelni. Ha volt valami bánatom azt mindig szívesen meghallgatta és szuper tanácsokat kaptam tőle. Szóval összegezve egy segítőkész, kedves, jó kedvű, közvetlen zongora tanárom volt. Szerencsésnek éreztem magam."
H. Márk
H. Márk
15, tanuló
Tovább olvasom
"János bácsival azért különösen jó a zongora, mert végre a kedvenc stílusomban tanulhatok zongorázni! Ezeket már otthon is, és a barátaimnak is szívesen megmutatok! 😀 Nagyon jófej tanárnak tartom!"
REVIZOR
REVIZOR
Művészeti/kultúrális Kritikai Portál
Tovább olvasom
"Ludmány János gyakorlatilag mindenki mást és minden más darabot félresöpörve egyenesen Bartókot ültette mellénk a Gyermekeknek interpretációjával. Az addig kissé háttérbe szorított csontlapocskák valósággal kivirágottak a keze alatt, a dalokat egyszerre vette birtokba és engedte el őket, s mindeközben átléptette közönségét a csodálatos bartóki dimenzióba."
B. Balázs
B. Balázs
39, Budapest, igazgatóhelyettes
Tovább olvasom
"Kiváló zongorista, pontos, precíz és felkészült tanár. Jó szívvel ajánlom! B. Balázs"
P. Karolina
P. Karolina
26, Szeged
Tovább olvasom
"Gyerekkoromban sok évig zongoráztam,de sajnos nem a legprofibb tanárom volt. Azt mondták, tehetséges vagyok, így gondolkoztam a zenei pályán, ám végül nem hittem magamban eléggé...János képes megteremteni a fesztelen légkört, és óráról órára elhitetni velem, hogy van érzékem a zongorázáshoz. Köszönöm neki, mert ezáltal újra visszataláltam lelkem egy elvesztett darabkájához! :)"
Ny. László
Ny. László
64, Budapest
Tovább olvasom
"A nyugdíj kiváló alkalom lett számomra, hogy kipróbálhassam mindazt, amire addig nem volt lehetőségem. Ilyen a zongorázás is. Igaz, alapok már voltak, de kifejezetten jól esik egy olyan fiatal embertől órákat venni, aki türelmes egy öregemberhez, illetve akiről sugárzik az értelmiségi szellem. Volt egyetemi tanárként ez nem az utolsó szempont volt választásomban, örülök, hogy Jánosra találtam, és hogy a mai világ lehetővé teszi mindezt számomra!"
Előző
Következő

Alapvető, hogy Rólad szól online zongoraoktatási a szolgáltatásom, ezért nem célom reflekorfénybe állítani magamat. Ám azoknak, akik koncertre és/vagy fellépésre hívnának publikálom eddigi sajtómegjelenéseimet. Mindezzel az a célom, hogy a hitelességre törekedjek a szemedben. Lássuk azt a sajtóanyagot!

Dr. Ludmány János vagyok. Zongorista és zongoratanár, valamint az Online Zongoraoktatás hazai úttörője 

Ha kedvet kaptál a zongorázáshoz, és nem áll távol tőled, netán ha már te is vártad, hogy online is tanulhass zongorázni, akkor üdvözöllek a világomban, melyet neked álmodtam meg! 

Amennyiben zongoristára lenne szükséged, állok rendelkezésedre! Ezen az oldalon mindenki megtalálja azt, amit a zongorázás kínálhat.

JELENTKEZEM AZ ONLINE ZONGORAOKTATÁSRA MOST!

A zongoratanulást elkezdeni MOST van a legmegfelelőbb pillanat! Ne késlekedj, vágj bele!

FIGYELEM! Jelenleg az a helyzet állt elő, hogy VÁRÓLISTÁT kellett csinálnom, mert nincs több szabad helyem. DE NE AGGÓDJ! Aki nem óhajtja kivárni a várólistát, írjon, és ajánlok helyettem egy megfelelő szakembert! Köszönöm megértésedet! János

Kommentár nélkül